Kolajen Takviyesi Nasıl Yapılır?
Kolajen Takviyesi Nasıl Yapılır?
Vücudumuzda doğuştan bulunan bazı proteinler vardır. Bu proteinlerin vücuda belli alanlarda büyük katkıları vardır. Örneğin kolajenler, vücuda katkılarını cilt, bağırsak ve eklem anlamında sunan proteinlerdir.
Kolajenin Faydaları
Kolajen sayesinde cilt daha sıkı bir yapıya kavuşur, daha parlak görünür ve kırışıklıklar yok olur. Kolajen aynı zamanda eklemlere de faydalıdır. Kolajen açısından zengin bir vücutta eklemler daha kuvvetlidir. Daha zor zedelenir. Kireçlenme vb. durumların yaşanması daha zordur. Bu durumlar yaşansa bile daha çabuk şekilde atlatılır.
Fakat yaşın ilerlemesiyle birlikte vücuttaki kolajen sentezleme işi yavaşlar ve kolajen miktarı azalır. Bu durumlarda, kolajene ihtiyacı olan insanlar kolajen takviyesi nasıl yapılır sorusunu sorarlar. Kolajenler vücudun birçok farklı noktasında bulunabilir. Kaslar, kemik, deri, kan bu noktalardan bazılarıdır.
Kolajenin günümüzde isminin bu kadar popüler hale gelmesinin temel nedeni, cilt üzerindeki etkileridir. Kolajen, cilde elastikiyet verir ve daha parlak bir hale getirir. Bu yüzden de özellikle kadınlar arasında son zamanlarda popüler olmuş; kolajen bazlı kremler, maskeler vb. ürünler piyasaya çıkmıştır.
Kolajen Takviyesi Yapmak
Kolajen takviyesi nasıl yapılır sorusunun cevapları arasında maskeler, kremler ve haplar da yer almaktadır. Vücutta kolajen üretiminin yavaşlamasının temel nedeni yaşlanmadır. Yaş aldıkça kolajen üretiminin yavaşlaması normaldir fakat, sağlıksız bir beslenme programı, sigara içmek, güneşe çok sık maruz kalmak da kolajen üretimini iyice zayıflatır.
Kolajen takviyesi, doğal besinlerden de yapılabilmektedir ve uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen yoldur. Kolajen, besinlerden alındığında, cilde sürülen kremlerden ya da maskelerden farklı olarak, bir süre sonra kana da karışır. Doğal olarak vücudun farklı katmanlarına da nüfuz eder. Bu yüzden, maske, krem vb. şeyler sürseniz de kolajen içeren ya da kolajen üretimini destekleyen besinleri tüketmeyi göz ardı etmeyin.
Kolajen takviyesi yapmanın dışında vücutta kolajen sentezini artırmak ve kolajen yıkımını önlemek de kolajen seviyesini artırmanın bir yoludur, belki de en önemli yoludur. C vitamini açısından zengin bitkiler kolajen üretimini tetiklemektedir. C vitamini açısından zengin bitkilere örnek olarak; biber, turunçgiller, lahana gösterilebilir. Kolajen üretimini artıran ve yıkımını önleyen bir diğer önemli madde ise glukozamindir. Glukozamin, kolajen gibi kıkrdak ve eklem sağlığının korunmasında ve yenilenmesinde kullanılan önemli protein ve yağların sentezlenmesini kolaylaştırmasının yanı sıra kıkırdak ve eklem ağrılarını önleyen ve/veya tedavi edilmesini sağlayan çok önemli bir amino şeker bileşimidir.
En İyi Kolajen Takviyesi
Kolajen özellikle kadınlar tarafından çok sık şekilde kullanılır. Kolajen takviyesi yapılabilecek birçok farklı ürün mevcuttur.
En iyi kolajen takviyesi ise kremler veya maskelerden alabileceğiniz değil, bitkiler sayesinde vücudunuzdan alacağınız kolajendir. Kolajen açısından eksik kalmamış bir vücutta cilt daha güzel olacak, kırışıklık veya sarkıklık gibi problemler görülmeyecektir. Ayrıca, sadece yüz olarak düşünmek yanlıştır. Kolajen sayesinde, bütün cildimiz daha iyi bir duruma geldiğinden, selülitlerde de ciddi bir azalma meydana gelir.
Kolajen Takviyesi Yapmanın En İyi Yolu Et Yemek
Kolajen, eklemlerin sağlığı açısından da büyük öneme sahiptir. Kolajen sayesinde eklemlerimiz ve kemiklerimiz daha güçlü bir hale gelir. Kolajenlerin kaslarla ilgili görevi de kasların daha esnek bir hale gelmesini ve daha güçlü olmasını sağlamaktır.
Eğer kas ve eklem sağlığı için kolajene ihtiyaç duyuyorsanız; ihtiyacınızı et ürünlerinden karşılayabilirsiniz. Kolajen, sadece insanlarda ve hayvanlarda bulunan bir protein çeşididir. Bu yüzden, eğer kolajen üretiminin tetiklenmesi değil de direkt olarak kolajen takviyesi isteniyorsa, et yenilmelidir. Fakat etin çeşidi ve pişirilme şekli de önemlidir.
İlk olarak, et mutlaka kemikli olmalıdır. Kolajen, aynı insanlardaki gibi hayvanlarda da eklemlerde görev alan bir yapıdır ve bu yüzden kemiklerde yer alır. Etler mutlaka kemikli olarak pişirilmelidir. Etler, içindeki besin değerini kaybetmemesi için, kemikli olarak ve kısık ateşte pişmelidir.
Ayrıca, sakatat olarak bilinen grup da çok faydalıdır. Eğer vücudunuzda bir kırık, zedelenme ya da benzer bir durum olursa, paça, işkembe vb. sakatat gruplarını tüketerek bu zedelenmelerin daha kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz. Sürenin kısalmasını sağlayan etmen de vücudunuza kolajen girişi yapmanızdan başka bir şey olmayacaktır. Kolajen içeren besinler için tıklayın.