Kireçlenme Çeşitleri Nelerdir?
Kireçlenme Çeşitleri Nelerdir?
Kireçlenme toplumda çok sık görülen sorunlardan biridir ve özellikle 45 yaş üstü insanların korkulu rüyasıdır. Kireçlenme adıyla yaygın olarak bilinen problemin nedeni, vücutta kalsiyum birikmesi olarak açıklanabilir.
Kalsiyum biriken noktalar eklemler olduğunda, sertleşme ve ağrı meydana gelir, hareket kabiliyeti azalır. Kireçlenme durumu, vücuttaki her yerde görülebilir. Sağlıklı bir vücutta, kalsiyumun yüzde doksan dokuzluk kısmı kemiklerde ve dişlerde yer alır. Geri kalan yüzde birlik kısım ise, kaslar, kan ve vücuttaki diğer dokularda bulunur. Kireçlenme gibi çeşitli bozukluklar, kalsiyumun normalde olması gerekmeyen yerlerde birikme yapmasına sebep olur.
Her kalsiyum birikimi zararlı değildir. Kalsiyum birikiminin vücutta bir soruna yol açıp açılmadığına bakılmalıdır. Vücutta meydana gelen bazı kalsiyum birikmeleri ise organların fonksiyonlarında bozulma görülmesine neden olabilir ve bununla birlikte kan damalarına da zarar verir.
Kireçlenme problemi ile karşı karşıya kalmak istemeyen kullanıcıların kafasında “kireçlenme çeşitleri nelerdir?” sorusu yer kaplamaktadır. Kireçlenmenin birçok çeşidi sayılabilir çünkü vücudun birçok yerinde kireçlenme görülebilmektedir. Diz eklemler, manşet tendonları gibi çok şaşırtıcı olmayan bölgelerin yanı sıra, göğüsler, böbrek, safra kesesi ve mesane gibi yerlerde de kireçlenme görülebilir. Kireçlenme sebepleri için tıklayın.
Kalça Kireçlenmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Kanserli bölgelerde de kireçlenmeye rastlanmaktadır. Ayrıca, kalp kapakçıklarında da kireçlenme sorununa zaman zaman rastlanmaktadır. Eğer kalp kapakçığındaki kireçlenme kalbin fonksiyonunu etkileyecek durumdaysa, kalp kapakçığı için ameliyat gerekli olabilir. Buna doktor karar verecektir.
Kireçlenmenin en yaygın şekilde görüldüğü bölgelerden birisi de kalçalardır. Kireçlenmenin birçok nedeni olabilir. Bu nedenler arasında doğuştan gelen faktörler, otoimmün rahatsızlıklar, iltihaplar olabildiği gibi enfeksiyonlar da kireçlenmeye neden olabilmektedir.
En çok kireçlenme görülen alanlardan biri de kalça olduğundan “kalça kireçlenmesi nedir? Belirtileri nelerdir?” soruları sık şekilde sorulmaktadır. Kalça kireçlenmelerinin de belirtileri diğer bölgelerdeki kireçlenme türlerinin belirtileri ile aynıdır. Ağrı, şişlik, harekette zorluk ve ağrılı bölgelerden ses gelmesi en yaygın belirtilerdendir.
Belde Kireçlenme Nasıl Olur? Tedavisi ve Belirtileri Nedir?
Bel, boyun ve kalçayla birlikte kireçlenme probleminin en sık görüldüğü bölgedir. Bu yüzden, “belde kireçlenme nasıl olur? Tedavisi ve belirtileri nedir?” soruları da sık sık sorulmaktadır.
Belde kireçlenme belirtileri arasında da ağrı ve şişlik yer almaktadır. Belde kireçlenmenin üstesinden gelmek için ilk yapılması gerekenler, yine çok yüklenmeden yapılan egzersizler ve dengeli bir beslenme tarzı oluşturmaktır.
Kireçlenmeyi ve diğer eklem sorunlarını önlemenin en kolay yolu dengeli beslenme olsa da; birçok uzman besin takviyeleri yapılmasını da önemlidir. Eklem sağlığını koruyan çok önemli bir madde olan glukozamin kondroitin, genel eklem sağlığını korumasının yanı sıra eklem ve kemik ağrıları çeken kişilerin bu ağrılardan 6-8 hafta içerisinde kurtulmalarını sağlayan bir besin takviyesi olarak kullanılabilir.
Boyunda Kireçlenme Nasıl Oluşur? Belirtileri ve Tedavisi Nedir?
“Boyunda kireçlenme nasıl oluşur? Belirtileri ve tedavisi nedir?” sorusuna cevap arayanların, ne sıklıkla boyunlarında tutulma yaşadıklarına bakmaları yerinde olacaktır. Eğer sık sık boyun tutulması sorunu yaşıyorsanız, boynunuzda kireçlenme olduğundan şüphe edebilirsiniz. Bir doktora gitmeniz faydalı olacaktır. Erken teşhis ve erken müdahale ile, boyunda kireçlenme çözüme kavuşabilmektedir.
Parmak Kireçlenmesi İçin Ne Tür Tedaviler Bulunur?
Parmaklarımızda da eklemler vardır ve özellikle bilgisayar başında uzun süreler geçiren insanlarda kireçlenme görülebilir. Bu insanlar “parmak kireçlenmesi için ne tür tedaviler bulunur?” şeklinde aramalar yaparak çözüm bulmaya çalışmaktadır. Tedavi yöntemleri çeşitlidir. Cerrahi yöntemler uygulanabileceği gibi, parmaklara yüklenmenin azaltılması gibi destekleyici tedaviler de kullanılabilmektedir.
Diz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir?
“Diz kireçlenmesine ne iyi gelir?” sorusuna verilecek çok cevap vardır. Düzenli şekilde yapılacak egzersiz diz kireçlenmesinin önüne geçebilmektedir. Ayrıca, doğru ayakkabı seçime de çok önemlidir. Babet olarak bilinen çok düz ayakkabılar kireçlenmeye sebebiyet vermektedir. 2.5 santim topuğu olan ayakkabılar giyilerek dizlere binen yükün biraz azaltılması sağlanabilir. Dengeli beslenmenin de faydası ciddidir.