Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?
Kemik suyu özellikle son yıllardan itibaren insanlar arasında çok fazla ilgi ve talep görmeye başlayan, sağlık ile ilgili birçok sorunun ortadan kalmasına yardımcı olan bir besindir. Kemik suyu; hayvanların kemik dokularının uzun bir süre boyunca kaynatılması ile yapılmaktadır. İçerisinde bulundurduğu vitaminlerin ve besin değerinin son derece yüksek olması kemik suyunun sık sık tüketilme sebeplerinden bir tanesidir. Kemik suyu; yoğun olarak çorba ve soslarda sık sık kullanılmaktadır. Kemik suyu; dana, tavuk, sığır ya da kuzu gibi hayvanların kemiklerini kullanarak hazırlanabilmektedir.
Kemik suyu özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik hastalıkları riskini en aza indirmek için günde bir bardak tüketilmesi gereken bir besindir. Ayrıca kemik suyu sindirimi kolaylaştırdığı için de çok fazla tercih edilmektedir. Kemik suyu vücuda alınan besinlerin kolay bir şekilde sindirilmesinde çok büyük bir faydaya sahiptir. Kemik suyu; uykusuzluk, yorgunluk ve halsizlik gibi rahatsızlıklara iyi gelirken aynı zamanda beyin sağlığı için de çok büyük bir önem taşımaktadır. Bunların yanı sıra kemik suyu cilt bakımı açısından da son derece yararlıdır. Yaşlanmayı, kırışıklıkları, leke oluşumunu ve cilt rahatsızlıklarını engelleyen kemik suyu adeta yaşlandırma karşıtı bir besin olarak da tanımlanabilmektedir. Kas yapısını ve vücudu güçlendiren kemik suyu bağırsak ve mide sorunları da başta olmak üzere, kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunların da ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Tüm bunlara ek olarak kemik suyu en fazla kemik ve kıkırdak dokularının güçlenmesi için çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle kırık ya da çıkık gibi yaralanmalarda kemik suyu son derece faydalıdır.
Kemik Suyu Yapımı
Kemik suyu hazırlamak her ne kadar halk arasında zor olarak görülse de doğru bir şekilde yapıldığında son derece kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir. Kemik suyu yapımı için gerekli olan malzemeler; yaklaşık bir kilo kadar dana ya da sığır kemiği (bacak kemikleri daha fazla tercih edilmektedir), bir tatlı kaşığı kadar tuz, isteğe bağlı olarak bir çay kaşığı kadar defne yaprağı, yaklaşık olarak iki litre kadar klorsuz su.
Kemik suyu yapımı için ilk olarak alınan kemikler iyi bir şekilde güzelce yıkanarak tencereye konulmalıdır. Arkasından isteğe bağlı olarak da tercih edilebilecek tüm malzemeler tencere içerisine eklenmelidir. Hazırlanan bu karışım yaklaşık olarak 12 ile 24 saat arasında uzun bir süre boyunca kısık ateşte pişirilmelidir. Kemik suyu ne kadar uzun sürede pişerse besin değeri, vitamin ve mineralleri de o kadar artış göstermektedir. Kemik suyu yeterli süre boyunca kısık ateşte pişirildikten sonra soğuması beklenip içerisinde bulunan katı maddeler ve kemik parçaları güzel bir şekilde süzülmelidir. Bu işlem sonrasında kemik suyu kullanılmaya hazır hale gelecektir.
Kemik Suyunda Hangi Vitaminler Var
Eklem ağrıları, spor yaralanmaları, kırık, çıkık ve burkulmalarda sık sık tüketilen kemik suyu içerdiği vitaminler ve mineraller ile insan sağlığı için son derece büyük bir öneme sahiptir. Kemik suyunun elde edildiği hayvanların kemikleri; kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum başta olmak üzere daha birçok farklı mineral açısından oldukça zengindir. Bu mineraller kemiklerin güçlenmesinde ve ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça büyük bir rol oynamaktadır. Kemik suyu özellikle a vitamini, k2 vitamini ve b vitamini açısından son derece zengindir. Bunlara ek olarak yoğun miktarda demir, çinko, kalsiyum ve manganez içeren kemik suyu omega 3 yağı da bulundurmaktadır. Kemik ve iskelet sağlığı açısından gerekli olan tüm vitamin ve minerallere sahip olan kemik suyu; ayrıca doku zedelenmesi, kırık, çıkık ve burkulma gibi rahatsızlıkların tedavi edilmesinde de çok sık tercih edilmektedir.
Kemik Suyu Kırığa İyi Gelir Mi?
Özellikle son dönemlerden itibaren insanlar tarafından çok fazla ilgi gören kemik suyu; içerisinde barındırdığı zengin vitamin ve mineraller sebebi ile iskelet sisteminde ve kemiklerde meydana gelen her türlü rahatsızlık ve hastalığın tedavi sürecinde tüketilmektedir. Kemik suyu tüm bunlara ek olarak ayrıca iskelet sisteminde meydana gelen kırığa ve çıkığa iyi gelmesi ile de çok fazla tercih edilmektedir. Kemik suyu tek başına kırıkların tedavi olmasını sağlamasa da doktor tarafından yapılan tedaviyi güçlendiren ve iyileşme süresini azaltan ek bir tedavi yöntemidir.